sunnuntai 21. elokuuta 2016

Hiusalan yrittäjyyspolkua kulkiessaan voi kokeilla oikeaa yrittäjyyttä NY-sopimusyrittäjyysmallilla.

Salon seudun ammattiopistoon on luotu yrittäjyyspolku, jonka opiskelija voi halutessaan valita. Yrittäjyyspolkua kulkiessa voi valita opintohinsa enemmän yrittäjyyteen suuntautuvia opintoja.

Hiusalan kolmannen vuosiluokan opiskelijat ovat aloittaneet työssäoppimisen. Työssäoppimisen voi suorittaa halutessaan yrittäjämäisesti NY-sopimusyrittäjyysmallilla, jolloin pystyy suorittamaan ammatillisen valinnaisen "Hiusalan yritystoiminan suunnittelu ja toteutus" - tutkinnon osan 15 osp .

Opiskelijat perustavat oman yrityksen vuodeksi Nuori Yrittäjyys -mallin avulla. He tekevät työttäoppimispaikalla työtä ja saavat asiakkaan maksavat maksut itselleen. Maksuista eli yrityksen tulosta he maksavat vuokraa työssäoppimispaikalle. Voitto-osuudesta opiskelijat maksavat normaalisti tarvittavat verot ja muut maksut. 

Salon seudun ammattiopiston hiusalan opettajat ovat kehittäneet mallin yhdessä alueen hiusalan yrittäjien kanssa ja mallin on ollut hyvin suorittu sekä tykätty. 

17.8. - 14.10.2016 välisenä aikana toimii kaksi NY-yritystä. 
Toinen Turussa ja toinen Salossa


Keiti Hirvesoo työskentelee Parturi-kampaamo Salon Alfassa, Salossa. 
Keiti oli viime keväänä työssäoppimassa Englannissa ja 
siellä hän kiinnostui erityisesti parturi-kampaamon markkinoinnista sekä asiakaspalvelusta. Keiti kommento, että häntä ensin pelotti perustaa NY-yritys, mutta eihän tämä niin vaikeaa olekkaan toimia yrittäjänä. 
Keitille pääset tilaamaan ajan Parturi-kampaamo Salon Alfaan tästä. 

Turussa Inka Myllys ja Milla Lahti perustivat NY Nogo Hair -yrityksen ja he työskentelevät Parturi-kampaamo Masculinissa, Turussa.
Yrityksen voi perustaa myös ryhmässä tai pareittain kuten Inka ja Milla.He ovat tehneet innostuneesti työtä yrityksen eteen ja teettäneet mm. omat käyntikortit joita jakavat mielellään.
 Varaa aikasi Inkalle ja Millalle sekä tutustu Parturi-kampaamo Masculiniin  tästä.

Onnea uusille yrityksille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti